ח'יר נ' מפרם בע"מ 055780977
|
ת"א בית משפט השלום עכו |
45638-03-11
7.8.2011 |
|
בפני : דנה עופר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מפרם בע"מ |
: סלמאן ח'יר |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה לביטול פסק דין, שניתן נגד המבקשת בהעדר הגנה, ביום 22.5.11. כן בפני תגובת המשיב, ותשובת המבקשת לתגובה.
לטענת המבקשת, כתב התביעה אמנם הומצא לידיה כנטען, אלא שהוא לא נשא עליו את מספרו של התיק האזרחי שנפתח בביהמ"ש, ולא צורפה לו הזמנה לדין נושאת מספר זה. יתר על כן, אף נרשם על כתב התביעה כאילו הוא מוגש ללשכת ההוצאה לפועל בעכו, ולא לביהמ"ש. משכך, פנה ב"כ המבקשת אל ב"כ המשיב, עוד ביום 16.5.11, וביקש כי יומצא לו מספר ההליך, לצורך הגשת הגנה. מכתב זה לא נענה, ולאחר מכן התקבל אצל המבקשת פסק דין בהעדר הגנה.
לבקשה צורפה הפנייה בפקס מיום 16.5.11, במסגרתה התבקש מספר ההליך.
המשיב טוען, כי ההמצאה נעשתה כדין, תוך פירוט המספר, ולראייה – אישור המסירה החתום, שעל בסיסו התקבל וניתן פסק הדין, ובו צויין בפירוש מספר ההליך. לטענת המשיב, אין להאמין לפניות שכביכול בוצעו לקבלת מספר ההליך, והבקשה כולה מוגשת בחוסר תום לב. לטענת המשיב, לא היתה הצדקה לאי הגשת ההגנה במועד, והמבקשת יכולה היתה לפנות לביהמ"ש על מנת לברר את מספר ההליך.
המשיב טוען, כי המבקשת אינה מפרטת טענותיה לגוף העניין כלל, ועל כן אין לבטל את פסק הדין.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, אני רואה לנכון להורות על ביטול פסק הדין שניתן בהעדר הגנה, מהטעם שנפל פגם בהמצאה, המתבטא באי ציון מספר ההליך.
כפי שניתן לראות בעותק כתב התביעה שבידי המבקשת, הוא אינו נושא מספר כל שהוא. המשיב לא הציג עותק של ההזמנה לדין שהומצאה, ועליה מספר ההליך. אישור המסירה לא נשאר בידי המקבל, אלא בידי המוסר, וכאשר מספר ההליך מופיע רק עליו – אין בכך כדי להועיל לנתבע.
איני מוצאת סיבה לחשוד, כי מכתב ב"כ המבקשת מיום 16.5.11, במסגרתו התבקש ב"כ המשיב להודיע לב"כ המבקשת את מספר ההליך, אינו מכתב אמיתי, שאכן נשלח כנטען, במועד הנטען, כפורט באישור הפקסימיליה שצורף.
מאחר ומספר ההליך לא היה ידוע למבקשת, לא היתה לה כל אפשרות להגיש כתב הגנה, או אפילו לברר בביהמ"ש מה הוא המספר.
סבורני כי מקרה זה נופל בגדר המצאה פגומה, המצדיקה ביטולו של פסק הדין מחובת הצדק, אף מבלי להידרש לשאלת ההגנה לגופה.
על כן, אני מורה על ביטול פסק הדין.
המבקשת תגיש כתב הגנה תוך 30 יום.
המזכירות תמציא את ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, ז' אב תשע"א, 07 אוגוסט 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|